T: +30 211 2155093 | M: +6944 941090|info@psalidikordela.gr

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

///Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κάθε χρόνο, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ενώνει την οικογένεια και χαρίζει μερικές όμορφες στιγμές μακριά από σκοτούρες και προβλήματα. Παιδιά που παίζουν, δώρα που ανοίγουν -φέτος θα είναι πολύ μικρά-, η κουζίνα να μυρίζει, γιορτινή μουσική να ομορφαίνει την ατμόσφαιρα… όλα απαραίτητα για την πιο όμορφη και ουσιαστική μέρα του χρόνου.

Εδώ στο εργαστήρι παθαίνουμε τόσο overdose Χριστουγέννων -ξεκινάμε να τα σχεδιάζουμε σχεδόν από το καλοκαίρι- και παρ’όλα αυτά δεν βαριόμαστε όταν έρχεται η ώρα να στολίσουμε το δικό μας χώρο. Για μένα προσωπικά έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια το τραπέζι που θα υποδεχθεί την οικογένεια να είναι στολισμένο, κάποιες φορές περισσότερο, κάποιες λιγότερο ανάλογα με τη διάθεση, αλλά σίγουρα ικανό να βάζει όλους τους καλεσμένους αμέσως στο γιορτινό κλίμα!

Φέτος το ετοιμάσαμε λίγο νωρίτερα για να σας το παρουσιάσουμε… ο προυπολογισμός μας ήταν λίγο περιορισμένος και έτσι είτε χρησιμοποιήσαμε υλικά που είχαμε στο εργαστήρι και στο σπίτι είτε υλικά που προμηθευτήκαμε σε πολύ καλές τιμές από διάφορα μαγαζιά με είδη συσκευασίας.

Να λοιπόν τι θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε: Αρχικά ένα τραπεζομάντηλο, εγώ βάζω ένα γιορτινό λευκό με κεντημένες λεπτομέρειες στις άκρες, που το χρησιμοποιώ χρόνια και που ταιριάζει εύκολα με ότι στολισμό θέλω να κάνω. Φέτος είχαμε την ιδέα να το εμπλουτίσουμε με όμορφα σουπλά από μάλλινο ύφασμα που είχα προμηθευτεί πριν από μερικά χρόνια και έμενε αχρησιμοποίητο στα ράφια μου. Στην μια άκρη του κεντήσαμε μια κόκκινη χιονονιφάδα -μπορείτε να βρείτε εύκολα πατρόν χιονονιφάδας στο διαδίκτυο- και στην πίσω πλευρά σετάραμε βαμβακερό ύφασμα στο ίδιο χρώμα. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήσαμε το ύφασμα Sand της Tilda το οποίο μπορείτε να βρείτε και στο eshop μας ΕΔΩ.

Για το κέντρο του τραπεζιού, χρησιμοποιήσαμε αρχικά ψεύτικα κλαδιά και λουλούδια -εξαιρετικής ποιότητας όμως- που είχα προμηθευτεί νωρίτερα φέτος από το Butlers -δείτε τη σελίδα τους στο FB εδώ– , μεγάλα κουκουνάρια που είχα μαζέψει παλιότερα από το δάσος και το πολικό αρκουδάκι της κόρης μου που βρήκε τέλεια τη θέση του στο τραπέζι μας!!

Τοποθετήσαμε επίσης γυάλινα βάζα σε διάφορα μεγέθη -ξέρετε από αυτά που μαζεύουμε όλοι από σάλτσες, ελιές κ.α, εμείς τα χρησιμοποιούμε πολύ για να αποθηκεύουμε bits & pieces στο εργαστήρι-, τα οποία και στολίσαμε με μαλλί, χιονισμένο αληθινό έλατο -το χιονάκι το βρήκαμε στα καταστήματα με Χριστουγεννιάτικα είδη-, κουκουναράκια, ροδέλες ξύλου και διακοσμητικά αστέρια -οι ροδέλες είναι πολύ της μόδας, πωλούνται σε διχτάκι και θα τις βρείτε εύκολα σε μεγάλα καταστήματα με είδη συσκευασίας. Μέσα στη γυάλα βάλαμε ελατάκι και ένα ρεσό για να μετατρέψουμε τις γυάλες σε φωτιστικά!

Στα πιάτα τοποθετήσαμε τα μαχαιροπήρουνα τα οποία δέσαμε στην πετσέτα φαγητού -πιο εύκολο δε γίνεται… μπορείτε να δείτε τον τρόπο στο video που έχουμε ανεβάσει στο youtube και θα δείτε και παρακάτω- ένα από τα γούρια μας για το 2016 -μπορείτε να το δείτε στο eshop μας ΕΔΩ– και ένα όμορφο διακοσμητικό ελατάκι φτιαγμένο από ψεύτικο χιονισμένο έλατο, αστέρι και στηριγμένο σε ροδέλα ξύλου. Στα ποτήρια πιάσαμε με μανταλάκι ένα χάρτινο αστέρι με το όνομα του κάθε καλεσμένου: δεν θέλετε να μαλώνουν για τη θέση τους γιορτινές μέρες!!

Γυρίσαμε και video με όλο το στήσιμο του τραπεζιού αναλυτικά. Χαζέψτε ελεύθερα!!

Σας βάλαμε στο κλίμα; Σας εμπνεύσαμε; Το ελπίζουμε ειλικρινά!!… Εσείς πως θα στήσετε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας φέτος; Αφήστε στα σχόλια τις προτάσεις σας και χαρίστε έμπνευση στους αναγνώστες μας!!

Αφήστε ένα σχόλιο