T: +30 211 2155093 | ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ! ΚΑΡΑΟΛΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 12, ΧΑΛΑΝΔΡΙ|info@psalidikordela.gr

Ταξίδι στην Πορτογαλία

///Ταξίδι στην Πορτογαλία

Ταξίδι στην Πορτογαλία

Το καλοκαίρι δεν λέει να τελειώσει και εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να ανεβάσω αυτή την ανάρτηση με αφορμή ένα ταξίδι-αστραπή που έκανα στην Πορτογαλία στα τέλη Ιουλίου. Ταξίδι κουραστικό μεν αφού μέσα σε 3 μέρες έπρεπε να ταξιδέψω δύο φορές – από τέσσερις ώρες πτήση παρακαλώ- και να προλάβω να δω όσα περισσότερα μπορώ…

Και όσα είδα πραγματικά με αποζημείωσαν. Πρώτη φορά στην Πορτογαλία, δεν ήξερα τι να περιμένω αλλά δεν είχα και προλάβει να προετοιμαστώ. Και καλύτερα. Δεν χρειάστηκε. Η χώρα είναι πανέμορφη. Από την πρώτη στιγμή που έφτασα είχα την εντύπωση πως δεν είχα φύγει ποτέ από την Ελλάδα. Οι δύο χώρες μοιάζουν τόσο στο κλίμα όσο και στη φύση. Η ζέστη και εκεί ανυπόφορη και το καλοκαίρι είναι όπως και εδώ.

Tomar

Το ταξίδι ξεκίνησε με διαμονή σε μια υπέροχη μικρή μεσαιωνική πόλη, την Tomar. Βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και έχει πλούσια ιστορία όπως έμαθα. Στολίδι της πόλης το μοναστήρι του Χριστού «Convento de Cristo» και το κάστρο της που η ιστορία του γυρίζει στον 12ο αιώνα, στους Ιππότες και τις Σταυροφορίες. Η πόλη γιορτάζει την ιστορία της κάθε τέσσερα χρόνια με ένα τεράστιο φεστιβάλ αφιερωμένο στους ιππότες και στη θρησκευτική τους παράδοση -που είναι τεράστια- και που προσελκύει όπως με ενημέρωσαν οι ντόπιοι περίπου ένα εκατομμύριο κόσμο!

Tip: Αν επισκεφτείτε ποτέ τη χώρα, μην κοιτάτε κάτω. Κοιτάξτε ψηλά και χαζέψτε την αρχιτεκτονική των παλιών σπιτιών και καταστημάτων. Σε πολλά σπίτια η πρόσοψη είναι καλυμμένη με υπέροχα μπλε πορσελάνινα πλακάκια. Η εικόνα μαγευτική.

Cascais – Estoril

Το ταξίδι συνεχίστηκε 170 χλμ βορειότερα στο Cascais και το Estoril δύο υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις. Η απόλυτη beach κουλτούρα ομολογώ. Προερχόμενοι από την Ελλάδα είμαστε πολύ συνηθισμένοι στην κουλτούρα της παραλίας. Το ίδιο πολύβουη και πολυπληθής και σε αυτά τα θέρετρα αλλά με μια μικρή διαφορά: η θάλασσα δεν πλησιάζεται. Όχι γιατί δεν είναι καθαρή. Απλά γιατί πρόκειται για ωκεανό και όχι για ζεστές μεσογειακές θάλασσες. Η θερμοκρασία του νερού με άφησε χωρίς ανάσα στην πρώτη και τελευταία βουτιά που έκανα και παρά την αφόρητη ζέστη που έκανε στην παραλία δεν το ξανατόλμησα!

Lisboa

Τι να πει κανείς για τη Λισσαβώνα; Μαγευτική πρωτεύουσα, χτισμένη σε λόφους, με την παλιά πόλη να έχει υπέροχη θέα στον ωκεανό. Τα κτίρια παλιά αλλά πολύ ωραία διατηρημένα, η πόλη συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο με τρόπο που να μην αγριεύει το μάτι. Αξιοθέατο της πόλης το παλιό τραμ -δεν προλάβαμε να κάνουμε βόλτα αλλά το πετύχαμε μπροστά μας πολλές φορές.

Πολλές και όμορφες εικόνες σε τόσες λίγες μέρες… Αν σας δοθεί η ευκαρία, επισκεφτείτε τη χώρα και θα με θυμηθείτε.

Tip 1: Νοικιάστε αυτοκίνητο. Είναι πανέμορφη και μόνο έτσι θα τη χαρείτε. Οι δρόμοι είναι φοβεροί -κάποιοι αξιοποιήσαν σωστά τα κονδύλια της ευρωπαϊκής ένωσης…
Tip 2: Να είστε προετοιμασμένοι ότι η κουζίνα τους περιλαμβάνει φοβερά θαλασσινά… αλλά τα υπόλοιπα δεν είναι κάτι φοβερό. Τα κρεατικά μας δεν συγκρίνονται.
Tip 3: Περπατήστε, περπατήστε, περπατήστε. Ξεποδαριαστήκαμε αλλά μόνο έτσι καταφέραμε να δούμε μαγικές εικόνες χαραγμένες στη μνήμη.

signature

Αφήστε ένα σχόλιο