T: +30 211 2155093 | M: +6944 941090|info@psalidikordela.gr

Meet Marty!

Πριν από μερικούς μήνες (κοντεύει χρόνος δηλαδή) αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα… και να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκο. Ήταν για μένα μια μεγάλη απόφαση αφού ήξερα ότι το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης θα έπεφτε στους ώμους μου… αλλά τα παιδιά και ο μπαμπάς τους με παρακαλούσαν τόσο καιρό να πω το ναι. Και δεν ξέρω τελικά και εγώ καλά καλά πως δέχτηκα… Δύο όρους είχα βάλει μόνο: ο πρώτος ήταν πως θα έπρεπε να υιοθετήσουμε κάποιο σκυλάκι που είχε την ανάγκη μας -δεν με ενδιέφερε καθόλου η ράτσα- και ο δεύτερος ήταν να είναι αγόρι (ως γυναίκα ξέρω τι δύσκολες μπορούμε να γίνουμε ώρες-ώρες!).

Αφού ψάξαμε όλες τις διαδικτυακές αγγελίες, αρχίσαμε να απογοητευόμαστε καθώς δεν συμφωνούσαμε μεταξύ μας ποιο να διαλέξουμε… Ρίχνοντας μια τελευταία ματιά έπεσα πάνω σε μια αγγελία όπου ένας ταλαιπωρημένος και χτυπημένος σκυλάκος έψαχνε καινούργιο σπιτικό. Η φατσούλα του με κέρδισε αμέσως και φυσικά και των τριών υπολοίπων… και ώσπου να το καταλάβω μέχρι το βράδυ τον είχαμε υιοθετήσει. Δεν θα σας περιγράψω τη χαρά των παιδιών… και του άντρα μου. Πιο συγκρατημένη εγώ βέβαια, καθώς δεν είχα ποτέ σκύλο και δεν ήξερα πως να τον φροντίσω, αλλά και πολύ συγκινημένη με την ιστορία του και την κατάσταση στην οποία βρέθηκε.

Και έτσι ο Μάρτυ χωρίς να το πολυκαταλάβει και ο ίδιος, έγινε μέλος της τρελής μας οικογένειας! Και είναι πραγματικά καταπληκτικός. Είμαστε τυχεροί ή αυτός ο σκυλάκος έχει ζήσει δύσκολα και είναι ευγνώμων για τη φροντίδα αλλά και τεράστια αγάπη που του προσφέρουμε; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως είναι ήσυχος, υπάκουος, αγαπησιάρης και πολύ χαδιάρης, ζωηρός όταν χρειάζεται και πολύ αστείος. Η σχέση μας είναι μοναδική και με πολλή αγάπη…

Από τότε άρχισα να παρατηρώ τα πάντα σχετικά με τους σκύλους… Και όταν σε μια μου παραγγελία για υφάσματα έπεσα πάνω  στα υπέροχα υφάσματα Rover της Riley Blake που είναι γεμάτα σκυλάκια και πατουσίτσες, τα λάτρεψα και τα παρήγγειλα αμέσως!

Είναι πολύχρωμα με όμορφα σκυλίσια σχέδια, πατουσίτσες και όμορφες μουρίτσες. Τέλεια για σκυλίσια ραψίματα δηλαδή!

Φυσικά για να γίνει πιο δικός μας, δεν μπορούσε ο Μάρτυ να μην έχει μια χειροποίητη πινελιά πάνω του! Γι’αυτό με το που παρέλαβα τα υφάσματα έσπευσα να του ράψω μια μπαντάνα – όλοι την έχουν λατρέψει! Διάλεξα το Rover dog park cream ύφασμα και βρήκα ένα εύκολο πατρόν -δυστυχώς δεν κράτησα την πηγή- online. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ραμμένο υφασμάτινο τρίγωνο διπλής όψης με θηλειά  για να περνιέται στο λουρί του σκύλου και να βγαίνει εύκολα για να το πλένετε.

Η κόρη μου που είναι και της ζωγραφικής, τον σκιτσάρισε για να τον καλωσορίσει…

Με το ίδιο ύφασμα του έραψα και μια θήκη για μαξιλάρι… το οποίο όμως δεν προτιμά αφού του αρέσει να κοιμάται στο πάτωμα ή στο χαλί τον χειμώνα…

Και δεν σταμάτησα εδώ… Μετά από λίγο καιρό βρήκα και χαριτωμένα αξεσουάρ:  έτοιμες μπαντάνες για σκυλάκια αλλά και τις πιο τέλειες κρεμαστές θήκες για σακουλάκια για να μαζεύετε τις ακαθαρσίες όταν βγαίνετε βολτίτσα. Ειδικά τη θηκούλα για τα σακουλάκια την έχουμε λατρέψει. Κρέμεται εύκολα στο λουράκι και απλά τοποθετείς ανταλλακτικά σακουλάκια.

Οι δυσκολίες του να έχεις σκύλο υπάρχουν πάντα: οι γιατροί, αναπάντεχες αρρώστιες, άγχος, ούτε παιδί να ήταν! Η αγάπη που παίρνεις όμως είναι καθαρή και αληθινή. Σε ευχαριστώ Μάρτυ που ήρθες. Σε αγαπάμε πολύ!

Αφήστε ένα σχόλιο