T: +30 211 2155093 | ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ! ΚΑΡΑΟΛΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 12, ΧΑΛΑΝΔΡΙ|info@psalidikordela.gr

Ιδέες για advent calendar για μεγαλύτερα παιδιά. Μέρος Α΄

///Ιδέες για advent calendar για μεγαλύτερα παιδιά. Μέρος Α΄

Ιδέες για advent calendar για μεγαλύτερα παιδιά. Μέρος Α΄

Η 1η Δεκεμβρίου πλησιάζει και έχω αρχίσει να σκέφτομαι φέτος τι θα κάνω για advent calendar για τα μικρά μου… που μεγαλώσανε και δεν είναι πια τόσο μικρά αλλά ούτε και τόσο μεγάλα για να σταματήσουν να πιστεύουν στη μαγεία των Χριστουγέννων και φυσικά στη μαγεία του Άγιου Βασίλη. Γιατί να τους το χαλάσω λοιπόν;

 

advent_blog_1

Πέρυσι για κάποιο λόγο δεν είχα και πολλή όρεξη και προσπέρασα το έθιμο του ημερολογίου που είχαμε για χρόνια. Φέτος και με αφορμή ένα FROZEN (τι τρέλα είναι αυτή θέε μου!) ημερολόγιο που ανακάλυψε η κόρη μου στα M&S FOOD αλλά και τα καινούργια advent ημερολόγια που έφερα στο ESHOP, σκέφτηκα να το ξαναβάλουμε μπρος.

 

advent-collage

Το να ετοιμάσεις τις εκπλήξεις σε ένα ημερολόγιο για μικρότερα παιδιά – μέχρι δηλαδή την Α’ τάξη του δημοτικού είναι αρκετά εύκολο: γεμίζεις τις μέρες με σοκολατάκια, αυτοκόλλητα, μικρές φιγούρες, άλλες μικρές εκπλήξεις. Τι κάνεις όμως όταν τα παιδιά είναι λίγο πιο μεγάλα – κοντά στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού για παράδειγμα και δεν παραμυθιάζονται πια τόσο εύκολα;

Μάλλον οι σοκολάτες και τα αυτοκόλλητα δεν μπορούν να γεμίσουν τις 25 μέρες. Αποφάσισα λοιπόν να το κάνω λίγο διαφορετικό: δεν θα κρύβει μόνο γλυκές εκπλήξεις αλλά και μικρές δραστηριότητες. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ  μαζί σας τις πρώτες 10 μέρες που σχεδίασα για να σας εξηγήσω καλύτερα:

Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου: Θα ξεκινήσω με ένα μικρό λόγο για να τα εντυπωσιάσω (ευτυχώς τους αρέσουν αυτά). Για την πρώτη μέρα έχω επιλέξει να συμπληρώσουν ένα christmas word search. Όποιος βρει όλες τις λέξεις πρώτος θα είναι και αυτός που θα ανάψει τα λαμπάκια στο δέντρο (ελπίζω να πιάσει…).

Τρίτη 2η Δεκεμβρίου: Οι καθημερινές δεν είναι εύκολες μέρες για δραστηριότητες (δεν μας το επιτρέπει και το διάβασμα). Γράφουμε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη και κάνουμε τη λίστα με τις επιθυμίες μας. Θα τους δώσω μάλλον κάποιο ιδαίτερο χαρτί και φάκελο για να το κάνω λίγο πιο επίσημο.

Τετάρτη 3η Δεκεμβρίου 2014: Φτιάχνουμε καραμελωμένο ποπ κορν. Εύκολη και γρήγορη συνταγή βρήκα στη Martha Stewart. Αν πετύχει θα τα βάλουμε σε βαζάκι να κεράσουν στο σχολείο!

Πέμπτη 4η Δεκεμβρίου 2014: Έχω ετοιμάσει δύο κουτιά με στολίδια και φωτάκια – ένα για κάθε παιδάκι. Στολίζουν τα δωμάτιά τους όπως τους αρέσει (λατέρνα θα γίνουν, τέλος πάντων).

Παρασκευή 5η Δεκεμβρίου 2014:  Τα βράδια της Παρασκευής είναι όμορφα, γιατί μαζευόμαστε όλοι πάλι μαζί ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά (για τους μεγάλους) και στο σχολείο (για τα μικρά). Ευκαιρία να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!! Ο νικητής του christmas word search θα ανάψει τα λαμπάκια!

Σάββατο 6η Δεκεμβρίου: Ο παππούς μας γιορτάζει, ευκαιρία για εξόρμηση στα μαγαζιά για να του διαλέξουμε δώρο!

Κυριακή 7η Δεκεμβρίου: Επίσκεψη στο Christmas Factory (εμείς και άλλο 1.000.000 Αθηναίοι). Θα το δοκιμάσουμε όμως καθώς διάβασα για δραστηριότητες που αφορούν και μεγαλύτερα παιδιά. Επίσης τρέχει προσφορά στο Cheapis.gr για φθηνότερη είσοδο.

Δευτέρα 8η Δεκεμβρίου: Επιστροφή στην καθημερηνότητα… Γράφουμε και ζωγραφίζουμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες για να τις μοιράσουμε τις μέρες των Χριστουγέννων στους δικούς μας αλλά και τους δασκάλους μας.

Τρίτη 9η Δεκεμβρίου: Έχω επιλέξει δύο Χριστουγεννιάτικα βιβλία για να τους χαρίσω και απόψε θα τους τα δώσω για να κάνω έκπληξη.

Τετάρτη 10η Δεκεμβρίου: Ετοιμάζουμε pancakes σε σχήμα αστεριού (αγαπάμε, αγαπάμε, αγαπάμε, χοντραίνουμε, χοντραίνουμε, χοντραίνουμε)! Τις συνοδεύουμε με maple syrup έτσι για να τις κάνουμε πιο δελεαστικές.

Πως σας φαίνεται ως εδώ; Σας έβαλα ιδέες ή ακόμη; Νομίζω πως είναι πραγματοποιήσιμο! Θα ετοιμάσω και τις υπόλοιπες δεκαπέντε ημέρες και θα σας παρουσιάσω το Β΄μέρος!!

ΤΑΤΙΑΝΑ 

Αφήστε ένα σχόλιο