T: +30 211 2155093 | ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ! ΚΑΡΑΟΛΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 12, ΧΑΛΑΝΔΡΙ|info@psalidikordela.gr

Δεν σταματάμε… προχωράμε.

Δεν σταματάμε… προχωράμε.

Όταν πριν από πέντε χρόνια, ξεκίνησα δειλά δειλά το εργαστήρι παρουσιάζοντας χειροποίητα είδη κυρίως για το γάμο και τη βάπτιση, ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος τόσο από εμένα όσο και από τους πελάτες που ανακάλυπταν τη διαδικτυακή επικοινωνία και την ευκολία να μπορείς να παραγγέλνεις τα είδη που σου αρέσουν χωρίς να βγαίνεις από το σπίτι σου…

Για όσους από εσάς έχετε επισκεφτεί το εργαστήρι θα γνωρίζετε πως είναι δύσκολο να εδραιωθείς σε ένα χώρο χωρίς βιτρίνα, δουλεύοντας κυρίως από το διαδίκτυο. Κακά τα ψέμματα, ο Έλληνας πελάτης αν δεν δει το προϊόν από κοντά, δεν πείθεται, φοβάται πως θα τον εξαπατήσεις. Γι’αυτό δώσαμε τη δυνατότητα στους πελάτες να κλείνουν ραντεβού για χαζέψουν τη μικρή μας συλλογή αλλά και να δημιουργήσουμε με βάση τις δικές τους ανάγκες. Και ομολογώ πως η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη και ενθαρρυντική όλα αυτά τα χρόνια.

Κύρια ενασχόληση μας ήταν η κατασκευή χειροποίητων ειδών για το γάμο και τη βάπτιση και ο κατά παραγγελία σχεδιασμός τους. Και πιστέψτε με αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Το αποτέλεσμα μοναδικό φυσικά αφού κάθε παραγγελία ήταν μοναδική… αλλά και πολύ δύσκολο στην εκτέλεση. Πόσες φορές έχω γυρίσει την Αθήνα για κάποιο συγκεκριμένο υλικό που ήταν σε έλλειψη και το οποίο δεν μπορούσα να αντικαταστήσω με κάποιο άλλο ώστε να εξυπηρετήσουμε τον πελάτη. Αλλά και τις λίγες φορές -ευτυχώς-που ο πελάτης χωρίς να ξέρει τι θέλει τελικά ο ίδιος, σε έχει κατηγορήσει για το αποτέλεσμα που δεν ήταν στα μέτρα του…

Και μετά η κρίση γιγαντώθηκε ακόμη περισσότερο, κυρίως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Απόλυτα δικαιολογημένη, αφού οι φόροι έχουν αυξηθεί και η αγοραστική δυνατότητα του κόσμου έχει μειωθεί δραστικά. Αυτό φυσικά είχε πάρα πολλά αρνητικά εκτός φυσικά από τα αυτονόητα -μειωμένες παραγγελίες, απορρόφηση του φπα φέτος το καλοκαίρι κλπ κλπ. Το κυριότερο ήταν ότι έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους πελάτες να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τη δουλειά που κάνουμε με μόνο σκοπό την απίστευτη μείωση των τιμών μας. Και να μην ξεχνάμε την μαύρη εργασία. Όλοι ξέρουμε πόσες κυρίες εργάζονται το πρωί σε κάποια δουλειά και το απόγευμα αναλαμβάνουν γάμους και βαπτίσεις, όλα μαύρα φυσικά, αυξάνοντας το μηναίο προϋπολογισμό τους και μειώνοντας βέβαια το δικό μας. Μπορείς να ανταγωνιστείς σε όλο αυτό; Μπορείς να μην πληρώσεις το φπα; Πόσο άδικο.

Όλες αυτές οι δυσκολίες που έχουμε το θράσος να παραδεχτούμε σε εσάς τους πελάτες μας, με οδήγησαν στην απόφαση να αλλάξω τον τρόπο λειτουργίας μας, αφού δυστυχώς πρέπει να συμμορφωθούμε στα σημερινά δεδομένα ώστε να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε…

Δυστυχώς λοιπόν πλέον δεν θα σας δίνουμε τη δυνατότητα για custom παραγγελίες για τα είδη γάμου και βάπτισης, όπως κάναμε τόσο καιρό τώρα. Τα είδη μας θα είναι συγκεκριμένα και για αποκλειστική παραγγελία κατευθείαν από το eshop μας ή τηλεφωνικώς αν δεν σας βολεύει η ιντερνετική παραγγελία. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στα χρώματα, στα σχέδια, στις κορδέλες, στις χάντρες, στα υφάσματα, στα κουφέτα -ίσως να μην έχουν κουφέτα καθόλου- στα υλικά γενικά.

Ξέρω ότι για πολλούς από εσάς οι αγορές online είναι γολγοθάς και ότι θα σας αποτρέπει να αγοράσετε τα είδη μας από το eshop μας. Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω πως έχουμε ήδη δημιουργήσει σταθερή πελατεία, η οποία μας έχει εμπιστευθεί και σας ευχαριστούμε θερμά γι’αυτό. Και πάντα μα πάντα στόχος μας η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.

Θα πρέπει επίσης να σας πω πως αυτή η διαδικασία δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θα ξεκινήσουμε το Σεπτέμβρη να ανανεώνουμε τα είδη μας και να τα προσθέτουμε στις κατηγορίες μας και αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί. Και φυσικά δεν θα σταματήσουμε να σας παρέχουμε τα υπόλοιπα είδη μας: υφάσματα, κορδέλες, είδη δώρων, είδη για παιδιά και πολλά άλλα. Να ξέρετε ότι οι δυσκολίες είναι πολλές, ελπίζουμε όμως με τη στήριξή σας να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τη συλλογή μας και να μειώνουμε τους χρόνους ανανέωσης των προϊόντων.

Κουραστικό το κείμενο, το ξέρω. Μα νοιώθω πως πρέπει να εξηγήσω και να σας πω πως δεν σταματάμε… προχωράμε.

signature

Αφήστε ένα σχόλιο